NL

Merode Hockey GrimbergenZoek je een teamsport waar sportiviteit op de eerste plek komt? Een leuke sport voor meisjes en jongens? En waar ook mama's en papa's kunnen sporten? Bij Merode Hockey Grimbergen speel je van 4 tot 104 of zolang je kan!

Eens proberen? Kom naar één van onze gratis proeftrainingen:

zondag 3 september - 14u00 - gratis proeftraining voor alle leeftijden

Je krijgt 1 uur hockeyinitiatie en kan aansluitend vragen stellen over lidmaatschap. Inschrijven is verplicht en doe je hier.

zondag 10 september - 14u00 - United Girl Power proeftraining for girls only!

Op zondag 10 september is het meisjes aan de macht op Merode!
 
Omdat we weten dat het voor een jong meisje soms beangstigend kan zijn om te beginnen met een sport, en dat nieuwe mensen ontmoeten in een onbekende omgeving niet altijd gemakkelijk is, nodigen we alle meisjes uit om samen met hun BFF hockey te ontdekken!
 
Speel jij in onze club en wil je je BFF graag uitnodigen om samen een balletje te slaan?
Ken je onze club nog niet maar wil jij als meisje graag hockey komen proberen?
Schrijf je dan hier in! (Inschrijven is verplicht)
 
De hockeyinitiatie is gratis, toegankelijk voor alle meisjes van 6 tem 11 jaar en zal een 2tal uur duren. Daarnaast krijg je ook een leuk T-shirt én gadget mee naar huis.

Vanaf dit najaar testen we een nieuw dutysysteem uit. Een ploeg zal niet meer het volledige weekend instaan om de cafetaria en field management in te vullen. We koppelen de vrijdagen en zaterdagen van elkaar los.

We hopen dat er op deze manier meer ouders en/of spelers gemotiveerd kunnen worden om ook eens mee te helpen en zo hun steentje bij te dragen aan onze toffe club. 

Op vrijdagen is er duty

  • voor alle teams volgens schema
  • vanaf 17u00 tot 22u30
  • daarna nemen de dames of heren het over

 

Op zaterdagen is er duty

  • in de ochtend voor de U7 tem de U12 volgens schema naar gelang thuismatchen
  • in de namiddag door de respectievelijke U14 tem U16 ploegen die op dat moment match hebben
  • Ook U19 en ouder neemt de duty tijdens hun wedstrijduur voor hun rekening

 

Meer details en het schema voor de vrijdagavonden kan je hier alvast terugvinden. Het schema voor de zaterdagen kunnen we posten zodra het wedstrijdschema bekend is.

Merode zoekt ervaren trainers/coaches voor verschillende teams en een assistent TD voor het komende seizoen. Interesse? Mail sportief@hcmerode.be.

Merode is looking for experienced trainers/coaches for several teams & an assistent TD for next season. Interested? Contact sportief@hcmerode.be.

Fantastisch nieuws: Eloïse Aerts (U14G1) is geselecteerd voor de Be Gold U15! Van de 90 meisjes uit de verschillende districten behoort zij nu tot de 30 die samen 1 nationale U15 ploeg gaan vormen. We zijn enorm trots op Eloïse en zullen haar prestaties ook het komende jaar met veel enthousiasme volgen. Proficiat Eloïse, we zijn en blijven je grootste supporters! foto: © MKV/HLN

Alle foto's van het Thomas Briels Sportways kamp kan je hier bekijken. 
Ook een hockeykamp volgen? Schrijf je in voor onze zomerkampen

Na Eloïse Aerts in 2022 zijn er opnieuw 2 spelers van Merode Hockey Grimbergen geselecteerd voor het BeGold Districtprogramma van de Koninklijke Belgische Hockeybond. Het gaat om Alexi Martens en Eline Aerts, respectievelijk speelster en keepster van de U14G1. 

Het BeGold Districtprogramma van de Koninklijke Belgische Hockey Bond selecteert elk jaar eerste- en tweedejaars U14 girls en boys die een heel seizoen lang samen met hun leeftijdsgenoten trainen en wedstrijden spelen tegen de andere district teams. Het programma heeft als doel jonge talentvolle spelers op te sporen en hen zo goed mogelijk te begeleiden om eventueel op latere leeftijd aan te laten sluiten bij één van onze nationale ploegen.
Per district - en in België zijn er zes - mogen er een aantal kinderen deelnemen aan de selecties. Voor White District, dat zijn de clubs (22 in totaal) uit de provincie Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, waren dat er dit jaar 58. Na verschillende rondes blijven er 16 per district over (2 keepers en 14 spelers). Alexi en Eline zijn 2 van de 16 geselecteerde spelers. Ze zullen meetrainen met de U13.

We zijn heel trots dat we nieuwe spelers mogen afvaardigen. Het bewijs dat Merode op het juiste sportieve pad zit” reageert Merode-voorzitter Benoit Maerten.

Eloïse Aerts, die vorig jaar al geselecteerd werd, mag ook dit jaar bij het BeGold White District blijven trainen. Zij zal er nu aansluiten bij de U14 selectie.

Naast deze mooie prestaties bouwt Merode Hockey Grimbergen volop verder aan de sportieve uitbouw van de club. Na de samenwerking met ex-Red Lion en Olympiër Thomas Briels sinds september 2021, wordt het sportieve bestuur verder uitgebreid. Dankzij de steun van de Gemeente Grimbergen wordt er werk gemaakt van het aanleggen van een 2de hockeyterrein aan de Populierendallaan. Er wordt naar gestreefd om tegen najaar 2024 het 2de terrein in gebruik te nemen.

Wie ondertussen ook eens hockey wil proberen, kan later dit voorjaar bij de club komen proeftrainen of zich inschrijven voor de hockeykampen die komende zomer georganiseerd worden. Wie weet levert dat opnieuw een aantal potentiële BeGold hockeyers op! Alle info op www.hcmerode.be.

Onze sponsors
Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper