NL

Merode Hockey GrimbergenSTOOM JEZELF KLAAR VOOR HET NIEUWE HOCKEYSEIZOEN samen met Thomas Briels!

Ben jij tussen 9 en 15 jaar, lid van Merode Hockey, en wil jij goed voorbereid aan het volgende seizoen beginnen? Schrijf je dan in voor ons 3 daags kamp ism Sportways en fris je hockeyskills op voor een sterke start.

Het programma is ontwikkeld door Thomas Briels en is gericht op het oefenen van wedstrijdsituaties. Gevarieerde en actieve training zorgen ervoor dat deelnemers zich maximaal verbeteren. Sportways en Thomas gaan samen met hockeyers aan de slag zodat zij hun hockeyskills naar een hoger niveau tillen!
Je gaat de hele dag aan de slag met jouw hockeytechnieken. Of je nu aan je hoge backhand wilt werken of gaat voor de ultieme chop: niets zal je straks nog in de weg staan om de top te bereiken. Je krijgt op hoog niveau uitdagende en technische clinics en je optimaliseert jouw technieken en hockeyhouding. Aan het einde van de dag pas je jouw nieuw geleerde technieken direct toe in een fanatiek toernooi.

Ben jij een ambitieuze hockeyer die een vol hockeyprogramma wilt? Doe dan mee met het exclusieve Merode & Briels Hockey Camp. Van 29 tem 31 augustus op Merode. Schrijf je hier in!

Op 4 juni is het meisjes aan de macht op Merode!

Wil je iets leuks beleven? Vrienden maken voor het leven? Bewegen, springen, rennen, en plezier hebben? De frisse lucht opsnuiven zonder per se je laarzen te hoeven aantrekken? Maar bovenal, wil je de mooiste momenten van je leven beleven, in een kader van respect, fair play en solidariteit?

Dan is hockey echt iets voor jou!

Omdat we weten dat voor een jong meisje beginnen met een sport soms best spannend kan zijn, en dat nieuwe mensen ontmoeten in een onbekende omgeving niet altijd gemakkelijk is, stellen we voor om het hockey te komen ontdekken met je beste vriendin(nen)!

Op 4 juni organiseren we samen met de Hockeybond een united girl power event op onze club. Het principe is simpel: we moedigen al onze speelsters van U7 tot U12 aan om hun BFF's uit te nodigen voor een bijzondere girls only initiatietraining. Ook meisjes zonder link met de club zijn meer dan welkom.

Inschrijven is verplicht en kan nu al via deze site: https://hockey.be/nl/girls/evenementen/

Vandaag speelden onze U12 en U14 boys & girls tegen de Red Giants. 
 
De Red Giants zijn onze 2 nationale G-hockey teams waarbij de G staat voor geïntegreerd, goesting, gelijkwaardig, gescoord, gewonnen, gemist, grensverleggend en bovenal genieten!
Beide teams bestaan uit zowel vrouwelijke als mannelijke spelers met een mentale/physische beperking die op het hoogste niveau willen presteren, ongeacht hun leeftijd.
 
Foto's van de matchen kan je hier bekijken.
 
Op 3 april om 10u30 spelen we opnieuw tegen hen. We roepen al onze U12 en U14 spelers op om zich in te schrijven via twizzitEen super ervaring!
 
Dank aan alle ouders die mee gecoacht en gefloten hebben!

Het is de week van de vrijwilliger en dan nemen wij de tijd om al onze onwaarschijnlijk straffe Sticky Members - want zo noemen wij onze vrijwilligers -  te bedanken om hun stevige schouders mee onder onze club te zetten. Managers, scheidsen, coachen, field managers, duty medewerkers, barmannen en -vrouwen, poetsers, klussers, etc: dank jullie wel voor jullie inzeten, zonder jullie zou er geen Merode zijn!

We maken van dit moment ook graag gebruik om op zoek te gaan naar een aantal stickies die wat structureler zouden willen meehelpen. We zijn namelijk op zoek naar:

coördinator sticky members

Onze club groeit hard. Dat betekent ook dat we meer helpende handen nodig hebben om alles in goede banen te leiden. We zijn dringend op zoek naar iemand die onze groeiende groep sticky members wil coördineren. Ben jij goed in mensen enthousiasmeren en wil jij meehelpen om nieuwe helpende handen aan te trekken? Zie je het daarnaast zitten om de bestaande poule aan vrijwilligers aan te sturen? Heb jij een paar uur per maand vrij voor de club van je zoon of dochter? Dan ben jij onze vrouw/man!

Coördinator infrastructuur

We zijn bij Merode gezegend met een aantal handige harries en henriettes die maar al te graag klusjes komen uitvoeren op de club. We zoeken iemand die de coordinatie op zich wil nemen om hen aan te sturen, erop toeziet dat ons veld en clubhuis er netjes bij ligt en alles naar behoren functioneert, de nodige klussen wil inventariseren, zorgen voor het noodzakelijke materiaal en momenten inplant om samen aan de slag te gaan. 

Denktank clubhuis

Wat vind jij van ons huidige clubhuis? Heb jij ideeën over hoe we het er nog beter/aangenamer zouden kunnen maken? Schrijf je dan in voor onze denktank en kom mee brainstormen over hoe ons clubhuis er in de toekomst zou kunnen gaan uitzien.

Stuur een mail waarmee je wil helpen naar secretariaat@hcmerode.be en sluit aan bij team Merode!

Het duty schema voor het voorjaar van 2022 is bekend. Op deze pagina kan je ook terugvinden wat de duty precies inhoudt.

Tot en met de krokusvakantie organiseren we op vrijdagavonden nog geen sticks & bites vanwege de strikte coronamaatregelen. Op 18 en 25 februari voorzien we wel een kleine hap: soep of een croque uit het vuistje.

Als alles in de positieve zin blijft evolueren starten we de sticks & bites opnieuw op vanaf 11 maart.

Zet je de duty van jouw ploeg alvast in je agenda en kom jij ook een handje helpen? Alvast hartelijk bedankt!

Vandaag ontvingen we Vlaams Minister voor Sport Ben Weyts op Merode voor de lancering van het doeboek 'Time-Out tegen Pesten'. Het boek leert jonge sporters om te praten over pesten. Het sensibiliseert kinderen om zelf geen pestgedrag te stellen en geeft tips over hoe reageren wanneer ze zien dat iemand gepest wordt. Het doe-boek is gemaakt door het Centrum Ethiek in de Sport en is hier te bestellen.

Maar liefst 65 spelers kwamen trainen met Thomas Briels en kregen een doe-boek uit handen van Thomas en de minister. Samen met onze trainers zorgde Thomas voor een snelheidsparcours en shoot out wedstrijd. Theo (U8) was het snelst en meest wendbaar en mocht een stick van Thomas mee naar huis nemen. 

Alle foto's van deze bijzondere ochtend kan je hier bekijken.

Ook de pers was aanwezig en er verschenen artikels op VRT Nieuws en in Het Nieuwsblad.

We willen iedereen die er vanmorgen bij was hartelijk bedanken: Thomas, onze trainers, alle spelers en hun ouders, Chantal om het clubhuis open te houden. Wij zijn #hcmerode!

Onze sponsors
Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Trooper