Veiligheid

Een hockeyspeler draagt ALTIJD scheenbeen- en tandbescherming.

Zonder deze beveiliging worden spelers NIET toegelaten op trainingen en wedstrijden. De ouders dragen hiervoor de verantwoordelijkheid en niet de trainers/managers/coachen.

De verzekering ziet hier streng op toe in geval van tanden-of beenletsel.

Eerste hulp

In de keuken van de cafetaria bevindt zich een EHBO kist. Deze mag door iedereen gebruikt worden. Wij verwachten wel dat iedereen meehelpt om deze kist zo volledig mogelijk te houden. Daarom vragen wij, als je het laatste neemt van iets, dit aan de bar te melden of een mail te sturen naar secrectariaat@hcmerode.be

We raden iedereen aan de gratis EHBO app van het rode kruis op je smartphone te installeren. Zo heb je altijd nuttige info bij de hand in geval van blutsen en builen op en naast het veld.

In het lokaal naar de toiletten bevindt zich het AED toestel. Meer info over hoe je dit toestel moet gebruiken kan je hier vinden.

Ziekenhuis

Dichtstbijzijnde ziekenhuizen zijn :
UZ BRUSSEL (JETTE)
Laarbeeklaan 101
1090 Jette
02/477 41 11
Spoed : 02 477 51 00 of 02/477 51 01
 
ALGEMEEN ZIEKENHUIS JAN PORTAELS
Gendarmeriestraat 65
1800 VILVOORDE
02/254 64 00

 

Schade aan voertuigen

Goed om weten is dat wie zijn wagen parkeert in de nabijheid van een hockeyveld geacht wordt het risico op schade door een verdwaalde hockeybal te accepteren. Volgens het principe van aanvaarding van het risico zal de verzekering je geen schade uitbetalen. Je hebt echter wel een verhaal tegen de schadeverwekker voor zover deze geïdentificeerd is.