NL

Merode Hockey Grimbergen

De data van onze kampen in 2022 zijn bekend:

11-15 april paaskamp 
4-8 juli zomerkamp 1
15-19 augustus zomerkamp 2
15-17 augustus U14 tot U19 boys hockey skills
17-19 augustus U14 tot U19 girls hockey skills
22-26 augustus zomerkamp 3
   

Je kan alvast inschrijven voor het paaskamp, be fast!

Zit je ondertussen al met vragen, contacteer dan kampen@hcmerode.be

 

Vandaag ontvingen we Vlaams Minister voor Sport Ben Weyts op Merode voor de lancering van het doeboek 'Time-Out tegen Pesten'. Het boek leert jonge sporters om te praten over pesten. Het sensibiliseert kinderen om zelf geen pestgedrag te stellen en geeft tips over hoe reageren wanneer ze zien dat iemand gepest wordt. Het doe-boek is gemaakt door het Centrum Ethiek in de Sport en is hier te bestellen.

Maar liefst 65 spelers kwamen trainen met Thomas Briels en kregen een doe-boek uit handen van Thomas en de minister. Samen met onze trainers zorgde Thomas voor een snelheidsparcours en shoot out wedstrijd. Theo (U8) was het snelst en meest wendbaar en mocht een stick van Thomas mee naar huis nemen. 

Alle foto's van deze bijzondere ochtend kan je hier bekijken.

Ook de pers was aanwezig en er verschenen artikels op VRT Nieuws en in Het Nieuwsblad.

We willen iedereen die er vanmorgen bij was hartelijk bedanken: Thomas, onze trainers, alle spelers en hun ouders, Chantal om het clubhuis open te houden. Wij zijn #hcmerode!

De indoor trainingen starten op 15/11/21 en lopen tot 30/01/22. Ze zullen doorgaan in de sporthal aan de Verbrande Brug in Grimbergen: Vaartstraat 198.

Het trainingsschema kan je hier terugvinden. Aangezien dit de enige beschikbare uren zijn in de sporthal zullen we ons hiernaar moeten schikken. We beseffen dat het niet ideaal is en er een aantal overlappingen zullen zijn maar helaas is dit de enige optie.  

Om indoor te spelen heb je specifiek materiaal nodig. Zonder dit materiaal is het niet toegestaan mee te trainen. Zorg dus dat je uitrusting in orde is:

  • bit en scheenbeschermers 
  • een indoor stick
  • volledig beschermende handschoen (linkerhand)
  • Indoorschoenen met juiste zool: dit kan een gewone sportschoen zijn maar hij moet een platte zool hebben en mag geen zwarte strepen nalaten

Hockey groeit en bloeit in Grimbergen. Na de oprichting van de club in 2015 en het aanleggen van een eigen professioneel waterveld in 2019, kondigt Merode Hockey Grimbergen een nieuwe mijlpaal in haar jonge geschiedenis aan. De club bouwt vanaf dit seizoen haar sportieve ontwikkeling verder uit in samenwerking met voormalig speler van de Red Lions en winnaar van Olympisch goud Thomas Briels.

Op slechts 6 jaar tijd slaagde de club erin om maar liefst 420 leden aan te trekken en hockey in de Grimbergse regio op de kaart te zetten. Een gestaag groeiend ledenaantal gaat gepaard met een pak nieuwe uitdagingen. Waar de familiale club tot nu toe vooral inzette op recreatief hockey, gaat ze nu de nodige stappen ondernemen om het sportief niveau een flinke duw in de rug te geven. ‘Op die manier kunnen we onze spelers met een grotere sportieve ambitie verder laten groeien’ zegt voorzitter Benoit Maerten. ‘Dat we dit kunnen doen met de expertise en steun van een tophockeyer als Thomas Briels overstijgt onze verwachtingen. We zijn bijzonder trots dat Thomas ons hierin gaat begeleiden’.

Wie binnenkort het terrein van Merode in de Populierendallaan bezoekt, zou Briels dus zomaar tegen het lijf kunnen lopen. Hij zal een technisch opleidingsprogramma voor de club uittekenen, de jeugdtrainers van de club overzien en bijstaan, en bij momenten ook zelf trainingen in handen gaan nemen. Daarnaast zal hij ook het bestuur vanuit zijn expertise helpen om een duidelijke visie en toekomstambities verder te ontwikkelen.

 

'Als Red Lion heb ik het privilege gehad om 15 jaar mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn 30 jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen.’ vertelt Thomas Briels. ‘Veel jonge clubs zijn op zoek naar goede begeleiding en het is niet altijd  gemakkelijk om kwaliteit te kunnen bieden in een snel groeiende sport. Ik wil graag beginnen bij het begin en een kwalitatief hockey-technisch programma uitzetten waar de club nog een lange tijd voordeel uit kan halen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging en hoop dat we nog veel mooie momenten en mijlpalen samen gaan beleven bij Merode.

Wie graag ook nog bij de club wil aansluiten moet snel zijn. Nog tot het einde van deze maand kan er ingeschreven worden. Kinderen geboren in 2016/17 kunnen op woensdagen 2 keer gratis komen proeftrainen om te ontdekken of de sport iets voor hen kan zijn. Alle info is terug te vinden op www.hcmerode.be.

Onze sponsors
Trooper

Kalender
  January 2022  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
foto's