Bij Merode willen we de gezelligheid van onze familieclub laten samengaan met een aantal sportieve ambities. Zo willen we:

  • verder investeren in een solide sportieve structuur
  • een goede opleiding van onze trainers/coaches
  • en een top begeleiding voor onze scheidsen

 

Alles om het spelplezier en de prestaties van onze spelers te verhogen.

Om dit allemaal te verwezenlijken mogen we rekenen op een aantal enthousiast team.

Luc Martens is onze  sportief verantwoordelijke binnen het bestuur van Merode en hij coördineert de Sportieve Cel. Hij rapporteert binnen het bestuur over de sportieve gang van zaken en volgt de werking op van de verschillende ploegen binnen de Sportieve Cel.

Voormalig Red Lion en Olympisch goud Thomas Briels bouwt mee aan een sterke sportieve cel voor Merode. Hij tekent een technisch opleidingsprogramma uit voor de club, overziet en staat onze jeugdtrainers bij, en zal bij momenten ook zelf trainingen in handen nemen. Daarnaast helpt hij ook het bestuur vanuit zijn expertise om een duidelijke visie en toekomstambities verder te ontwikkelen.

'Als Red Lion heb ik het privilege gehad om 15 jaar mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn 30 jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen.’ vertelt Thomas Briels. ‘Veel jonge clubs zijn op zoek naar goede begeleiding en het is niet altijd  gemakkelijk om kwaliteit te kunnen bieden in een snel groeiende sport. Ik wil graag beginnen bij het begin en een kwalitatief hockey-technisch programma uitzetten waar de club nog een lange tijd voordeel uit kan halen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging en hoop dat we nog veel mooie momenten en mijlpalen samen gaan beleven bij Merode.

De trainersploeg  wordt geleid door Lisa Frey en Beau Praet. Zij volgen onze trainers van nabij op en sturen bij. Lisa voor de onderbouw en Beau voor de bovenbouw.
Steven Sels neemt de volledige organisatie van de indoor competitie op zich.
Onze scheidsrechtercel (Club Umpires Coaches) wordt geleid door een duo: Hilde Muylle & Michael Jans. Zij zorgen voor regelmatige updates van de spelregels voor onze ervaren scheidsrechters, maar ze zetten zich ook in om beginners te betrekken en te enthousiasmeren voor het scheidsrechtergebeuren. Hoe meer mensen de regeltjes kennen, hoe groter het plezier op en naast het veld.