Bij Merode willen we de gezelligheid van onze familieclub laten samengaan met een aantal sportieve ambities. Zo willen we:

  • verder investeren in een solide sportieve structuur
  • een goede opleiding van onze trainers/coaches
  • en een top begeleiding voor onze scheidsen

 

Alles om het spelplezier en de prestaties van onze spelers te verhogen.

Om dit allemaal te verwezenlijken mogen we rekenen op een aantal enthousiast team. Het sportief team van Merode krijgt jaar na jaar meer vorm.

Luc Martens is onze  sportief verantwoordelijke binnen het bestuur van Merode en hij coördineert de Sportieve Cel. Hij rapporteert binnen het bestuur over de sportieve gang van zaken en volgt de werking op van de verschillende ploegen binnen de Sportieve Cel.

Voormalig Red Lion en Olympisch goud Thomas Briels bouwt mee aan een sterke sportieve cel voor Merode. Hij tekent een technisch opleidingsprogramma uit voor de club, overziet en staat onze jeugdtrainers bij, en zal bij momenten ook zelf trainingen in handen nemen. Daarnaast helpt hij ook het bestuur vanuit zijn expertise om een duidelijke visie en toekomstambities verder te ontwikkelen.

'Als Red Lion heb ik het privilege gehad om 15 jaar mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn 30 jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen.’ vertelt Thomas Briels. ‘Veel jonge clubs zijn op zoek naar goede begeleiding en het is niet altijd  gemakkelijk om kwaliteit te kunnen bieden in een snel groeiende sport. Ik wil graag beginnen bij het begin en een kwalitatief hockey-technisch programma uitzetten waar de club nog een lange tijd voordeel uit kan halen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging en hoop dat we nog veel mooie momenten en mijlpalen samen gaan beleven bij Merode.

Naast Thomas Briels versterkt vanaf seizoen 2022-2023 Benjamin Guinotte het Merode-team als technisch directeur. Hij zal, met zijn jarenlange ervaring als speler/trainer en coach, mee zijn schouders zetten onder ons sportief traject om zo een stevige basis te leggen op alle sportieve niveau’s: coaching en begeleiden van onze trainers, uitwerken van ons Merode 4 Life sportief plan (trainingen voor alle leeftijden/niveau’s), begeleiden van de coachen.

Daarbovenop blijft Benjamin trainer en coach van ons dames 1. 

Benjamin wordt geholpen door 4 zeer gedreven dames, de hoofdtrainers:

Lisa zal verantwoordelijk zijn voor de U5 tem U8 ploegen.

Gwendolien zal verantwoordelijk zijn voor de U9 tem U14 ploegen

Louise zal verantwoordelijk zijn voor de U16 ploegen en daarboven

Maureen zal verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van de coachen op thuiswedstrijden.

Steven Sels neemt de volledige organisatie van de indoor competitie op zich.
Onze scheidsrechtercel (Club Umpires Coaches) wordt geleid door een duo: Hilde Muylle & Michael Jans. Zij zorgen voor regelmatige updates van de spelregels voor onze ervaren scheidsrechters, maar ze zetten zich ook in om beginners te betrekken en te enthousiasmeren voor het scheidsrechtergebeuren. Hoe meer mensen de regeltjes kennen, hoe groter het plezier op en naast het veld.