NL

Merode Hockey GrimbergenDe indoor trainingen starten op 15/11/21 en lopen tot 30/01/22. Ze zullen doorgaan in de sporthal aan de Verbrande Brug in Grimbergen: Vaartstraat 198.

Het trainingsschema kan je hier terugvinden. Aangezien dit de enige beschikbare uren zijn in de sporthal zullen we ons hiernaar moeten schikken. We beseffen dat het niet ideaal is en er een aantal overlappingen zullen zijn maar helaas is dit de enige optie.  

Om indoor te spelen heb je specifiek materiaal nodig. Zonder dit materiaal is het niet toegestaan mee te trainen. Zorg dus dat je uitrusting in orde is:

  • bit en scheenbeschermers 
  • een indoor stick
  • volledig beschermende handschoen (linkerhand)
  • Indoorschoenen met juiste zool: dit kan een gewone sportschoen zijn maar hij moet een platte zool hebben en mag geen zwarte strepen nalaten

Hockey groeit en bloeit in Grimbergen. Na de oprichting van de club in 2015 en het aanleggen van een eigen professioneel waterveld in 2019, kondigt Merode Hockey Grimbergen een nieuwe mijlpaal in haar jonge geschiedenis aan. De club bouwt vanaf dit seizoen haar sportieve ontwikkeling verder uit in samenwerking met voormalig speler van de Red Lions en winnaar van Olympisch goud Thomas Briels.

Op slechts 6 jaar tijd slaagde de club erin om maar liefst 420 leden aan te trekken en hockey in de Grimbergse regio op de kaart te zetten. Een gestaag groeiend ledenaantal gaat gepaard met een pak nieuwe uitdagingen. Waar de familiale club tot nu toe vooral inzette op recreatief hockey, gaat ze nu de nodige stappen ondernemen om het sportief niveau een flinke duw in de rug te geven. ‘Op die manier kunnen we onze spelers met een grotere sportieve ambitie verder laten groeien’ zegt voorzitter Benoit Maerten. ‘Dat we dit kunnen doen met de expertise en steun van een tophockeyer als Thomas Briels overstijgt onze verwachtingen. We zijn bijzonder trots dat Thomas ons hierin gaat begeleiden’.

Wie binnenkort het terrein van Merode in de Populierendallaan bezoekt, zou Briels dus zomaar tegen het lijf kunnen lopen. Hij zal een technisch opleidingsprogramma voor de club uittekenen, de jeugdtrainers van de club overzien en bijstaan, en bij momenten ook zelf trainingen in handen gaan nemen. Daarnaast zal hij ook het bestuur vanuit zijn expertise helpen om een duidelijke visie en toekomstambities verder te ontwikkelen.

 

'Als Red Lion heb ik het privilege gehad om 15 jaar mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn 30 jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen.’ vertelt Thomas Briels. ‘Veel jonge clubs zijn op zoek naar goede begeleiding en het is niet altijd  gemakkelijk om kwaliteit te kunnen bieden in een snel groeiende sport. Ik wil graag beginnen bij het begin en een kwalitatief hockey-technisch programma uitzetten waar de club nog een lange tijd voordeel uit kan halen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging en hoop dat we nog veel mooie momenten en mijlpalen samen gaan beleven bij Merode.

Wie graag ook nog bij de club wil aansluiten moet snel zijn. Nog tot het einde van deze maand kan er ingeschreven worden. Kinderen geboren in 2016/17 kunnen op woensdagen 2 keer gratis komen proeftrainen om te ontdekken of de sport iets voor hen kan zijn. Alle info is terug te vinden op www.hcmerode.be.

Is je kind geboren in 2016 of 2017 en wil je eens proberen of hockey iets voor haar/hem is?

Bij Merode kan je 2 maal gratis komen proeftrainen op woensdag om 14u15. Mail naar secretariaat@hcmerode.be en sluit aan! Afspraak op ons professionele waterveld in de Populierendallaan in Grimbergen.

Geboren in 2014 of 2015? Dan zoeken we jouw zoon of dochter om onze U7 en U8 ploegen te versterken! Je kan nog inschrijven tot eind september via deze link.

Alle info over lid worden van onze club kan je hier vinden.

 

Nieuw aan de slag als team manager? Of al even bezig maar toch nog een aantal vragen. In dit document lijsten we alles op dat deel uitmaakt van je functie als manager. Veel succes!

Eindelijk is ons clubhuis terug open..en dat betekent dat we ook onze sticks & bites terug kunnen opstarten. Vanaf vanavond kan je iedere vrijdagavond opnieuw voor een democratisch bedrag eten op de club. Ideaal na een drukke werkweek & niets leuker dan samen met je hockeyvrienden het weekend in te zetten.

Hoewel er al heel veel terug mag, zijn er nog steeds een aantal coronamaatregelen waar we ons graag in het clubhuis aan blijven houden:

  • op ons terras dien je geen mondmasker te dragen
  • we willen iedereen stimuleren om bij aankomst je handen te ontsmetten en de nodige afstand te houden
  • we moedigen iedereen aan om zoveel mogelijk buiten te consumeren
  • binnen ben je verplicht een mondmasker te dragen wanneer je je verplaatst. Dit is dus bij aankomst/vertrek, wanneer je aan de bar iets gaat bestellen, wanneer je naar het toilet gaat. Wanneer je binnen aan een tafel zit en consumeert mag het mondmasker af.
  • iedereen die werkzaam is in de bar draagt een mondmasker

 

Met de heropening van ons clubhuis en de heropstart van de sticks & bites treedt de weekend duty opnieuw in werking. Ieder weekend is er een ander team verantwoordelijk voor het runnen van de bar en de sticks & bites. Via je manager zal je hiervan op de hoogte gebracht worden. We gaan ervan uit dat iedereen binnen het team (spelers en ouders) zich hiervoor zal inzetten. Je helpt hiermee niet alleen de club maar het is ook de ideale gelegenheid om iedereen in je team eens op een andere manier te leren kennen. Hieronder het schema voor dit najaar.

Veel plezier & we zien elkaar in ons clubhuis!

 

Op zondag 5 en 12 september organiseren we gratis proeftrainingen voor U5 en U6 (geboortejaar 2016-17). Is hockey misschien iets voor je zoon of dochter maar wil je het eerst eens uitproberen? Dit is je kans!
Inschrijven via deze link

 

Onze sponsors
Kalender
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Foto's
Trooper