NL

Merode Hockey GrimbergenVandaag speelden onze U12 en U14 boys & girls tegen de Red Giants. 
 
De Red Giants zijn onze 2 nationale G-hockey teams waarbij de G staat voor geïntegreerd, goesting, gelijkwaardig, gescoord, gewonnen, gemist, grensverleggend en bovenal genieten!
Beide teams bestaan uit zowel vrouwelijke als mannelijke spelers met een mentale/physische beperking die op het hoogste niveau willen presteren, ongeacht hun leeftijd.
 
Foto's van de matchen kan je hier bekijken.
 
Op 3 april om 10u30 spelen we opnieuw tegen hen. We roepen al onze U12 en U14 spelers op om zich in te schrijven via twizzitEen super ervaring!
 
Dank aan alle ouders die mee gecoacht en gefloten hebben!

Het is de week van de vrijwilliger en dan nemen wij de tijd om al onze onwaarschijnlijk straffe Sticky Members - want zo noemen wij onze vrijwilligers -  te bedanken om hun stevige schouders mee onder onze club te zetten. Managers, scheidsen, coachen, field managers, duty medewerkers, barmannen en -vrouwen, poetsers, klussers, etc: dank jullie wel voor jullie inzeten, zonder jullie zou er geen Merode zijn!

We maken van dit moment ook graag gebruik om op zoek te gaan naar een aantal stickies die wat structureler zouden willen meehelpen. We zijn namelijk op zoek naar:

coördinator sticky members

Onze club groeit hard. Dat betekent ook dat we meer helpende handen nodig hebben om alles in goede banen te leiden. We zijn dringend op zoek naar iemand die onze groeiende groep sticky members wil coördineren. Ben jij goed in mensen enthousiasmeren en wil jij meehelpen om nieuwe helpende handen aan te trekken? Zie je het daarnaast zitten om de bestaande poule aan vrijwilligers aan te sturen? Heb jij een paar uur per maand vrij voor de club van je zoon of dochter? Dan ben jij onze vrouw/man!

Coördinator infrastructuur

We zijn bij Merode gezegend met een aantal handige harries en henriettes die maar al te graag klusjes komen uitvoeren op de club. We zoeken iemand die de coordinatie op zich wil nemen om hen aan te sturen, erop toeziet dat ons veld en clubhuis er netjes bij ligt en alles naar behoren functioneert, de nodige klussen wil inventariseren, zorgen voor het noodzakelijke materiaal en momenten inplant om samen aan de slag te gaan. 

Denktank clubhuis

Wat vind jij van ons huidige clubhuis? Heb jij ideeën over hoe we het er nog beter/aangenamer zouden kunnen maken? Schrijf je dan in voor onze denktank en kom mee brainstormen over hoe ons clubhuis er in de toekomst zou kunnen gaan uitzien.

Stuur een mail waarmee je wil helpen naar secretariaat@hcmerode.be en sluit aan bij team Merode!

Het duty schema voor het voorjaar van 2022 is bekend. Op deze pagina kan je ook terugvinden wat de duty precies inhoudt.

Tot en met de krokusvakantie organiseren we op vrijdagavonden nog geen sticks & bites vanwege de strikte coronamaatregelen. Op 18 en 25 februari voorzien we wel een kleine hap: soep of een croque uit het vuistje.

Als alles in de positieve zin blijft evolueren starten we de sticks & bites opnieuw op vanaf 11 maart.

Zet je de duty van jouw ploeg alvast in je agenda en kom jij ook een handje helpen? Alvast hartelijk bedankt!

Vandaag ontvingen we Vlaams Minister voor Sport Ben Weyts op Merode voor de lancering van het doeboek 'Time-Out tegen Pesten'. Het boek leert jonge sporters om te praten over pesten. Het sensibiliseert kinderen om zelf geen pestgedrag te stellen en geeft tips over hoe reageren wanneer ze zien dat iemand gepest wordt. Het doe-boek is gemaakt door het Centrum Ethiek in de Sport en is hier te bestellen.

Maar liefst 65 spelers kwamen trainen met Thomas Briels en kregen een doe-boek uit handen van Thomas en de minister. Samen met onze trainers zorgde Thomas voor een snelheidsparcours en shoot out wedstrijd. Theo (U8) was het snelst en meest wendbaar en mocht een stick van Thomas mee naar huis nemen. 

Alle foto's van deze bijzondere ochtend kan je hier bekijken.

Ook de pers was aanwezig en er verschenen artikels op VRT Nieuws en in Het Nieuwsblad.

We willen iedereen die er vanmorgen bij was hartelijk bedanken: Thomas, onze trainers, alle spelers en hun ouders, Chantal om het clubhuis open te houden. Wij zijn #hcmerode!

De indoor trainingen starten op 15/11/21 en lopen tot 30/01/22. Ze zullen doorgaan in de sporthal aan de Verbrande Brug in Grimbergen: Vaartstraat 198.

Het trainingsschema kan je hier terugvinden. Aangezien dit de enige beschikbare uren zijn in de sporthal zullen we ons hiernaar moeten schikken. We beseffen dat het niet ideaal is en er een aantal overlappingen zullen zijn maar helaas is dit de enige optie.  

Om indoor te spelen heb je specifiek materiaal nodig. Zonder dit materiaal is het niet toegestaan mee te trainen. Zorg dus dat je uitrusting in orde is:

  • bit en scheenbeschermers 
  • een indoor stick
  • volledig beschermende handschoen (linkerhand)
  • Indoorschoenen met juiste zool: dit kan een gewone sportschoen zijn maar hij moet een platte zool hebben en mag geen zwarte strepen nalaten
Onze sponsors
Trooper

Foto's
Kalender
  July 2022  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31